array(2) { ["links"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["title"]=> string(4) "Home" ["url"]=> string(35) "https://www.alle-ophangsystemen.be/" } [1]=> array(2) { ["title"]=> string(19) "Alle Ophangsystemen" ["url"]=> string(1) "#" } } ["count"]=> int(1) }

De Basiliek van Halle heeft haar schilderijen terug

Op: Opmerking: 0 Gelezen: 785
De Basiliek van Halle heeft haar schilderijen terug

In 2018 kreeg Alle Ophangsystemen de opdracht om de ophangsystemen voor het ophangen van de gerestaureerde mirakelschilderijen te leveren en ook om de schilderijen zelf op te hangen. Voor dit project moest er dan ook een 6 meter hoge stellage gebouwd worden.

In de toren hal van de Sint-Martinus basiliek van Halle in België zijn na een kwarteeuw afwezigheid de 13 mirakelschilderijen opnieuw opgehangen. De taferelen beelden mirakels uit, mirakels waar Onze-Lieve-Vrouw van Halle de hand in zou hebben gehad. 

De kunstwerken hingen van in de 17de eeuw in de kerk, maar nadat de werkgroep Pro Arte Hallensis een restauratieproject opstartte, verhuisden ze voor jaren naar de ateliers van de academies van Anderlecht en Antwerpen voor een grondige opknapbeurt. De werken waren zodanig zwartgeblakerd van het kaarsroet dat er nog maar weinig op te onderscheiden was en daardoor gunden de bezoekers van de basiliek de doeken nog nauwelijks een blik. Maar in 1993 startte Pro Arte Hallensis in samenwerking met de Koning Boudewijn stichting een restauratieproject. Heel wat Hallenaren hebben de restauratiewerken gesponsord. 

https://www.ringtv.be/nieuws/basiliek-van-halle-heeft-haar-13-mirakelschilderijen-terug

Laat uw reactie achter