array(2) { ["links"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["title"]=> string(4) "Home" ["url"]=> string(35) "https://www.alle-ophangsystemen.be/" } [1]=> array(2) { ["title"]=> string(19) "Alle Ophangsystemen" ["url"]=> string(1) "#" } } ["count"]=> int(1) }

DiBond ophangen. Wat is DiBond?

Op: Opmerking: 0 Gelezen: 639
DiBond ophangen. Wat is DiBond?

Door zijn populariteit krijgen wij geregeld de vraag: ‘wat is DiBond nou eigenlijk?’ DiBond is een merknaam van een soort aluminium composietmateriaal dat vaak wordt gebruikt voor fotografie, displays en bewegwijzering. DiBond-panelen zijn samengesteld uit een kern van polyethyleen die is ingeklemd tussen twee aluminium platen, waardoor ze licht maar toch stijf en duurzaam zijn. De aluminium platen zijn voorzien van een hoogwaardige afwerking, waardoor ze vaak ook geschikt zijn voor buitengebruik. DiBond-panelen kunnen eenvoudig worden gesneden, gefreesd, gevouwen en geboord, waardoor ze een veelzijdig materiaal zijn voor verschillende toepassingen.

Hoe hang je DiBond het beste op? 

Het ophangen van een DiBond-bord is relatief eenvoudig en er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Bijvoorbeeld: 

DiBond Hangers: Een populaire manier om DiBond borden op te hangen is het gebruik van DiBond hangers. U kunt twee DiBond hangers aan de achterkant van het paneel bevestigen en vervolgens aan spijkers of haken aan de muur hangen.  

DiBond Rails: Voor professionele doeleinden en grote werken zijn de DiBond rails uitermate geschikt. De rails zorgen ervoor dat de plaat stevig hangt en het werk komt een beetje van de muur af, zodat het lijkt te zweven. Dit geeft een zeer fraai effect voor je kunstwerk. 

French Cleat Rail: Een French Cleat rail is een bevestigingsrail dat bestaat uit twee in elkaar grijpende stukken, één bevestigd aan de muur en de andere aan de achterkant van het paneel. Deze methode is ideaal voor grotere en zwaardere panelen omdat het een uitstekende stabiliteit en ondersteuning biedt. In dit geval moet de DiBond plaat of genoeg dikte hebben om in te schroeven, of moet de French Cleat rail (Z Bar) er op geplakt worden, met dubbelzijdig tape

Voordat u de DiBond-plaat ophangt, moet u ervoor zorgen dat u wel de juiste DiBond hanger kiest die past bij de grootte en het gewicht van het paneel en het wandoppervlak. Volg altijd de instructies van de fabrikant voor installatie, de veiligheidsrichtlijnen, gebruik altijd een reinigingsdoekje en wacht minimaal 6 uur voordat u het DiBond paneel ophangt. 

Bekijk hier ons assortiment DiBond hangers. 

Al deze hangers zijn natuurlijk ook uitermate geschikt voor foto’s op Forex-, Acrylaat-, Triplex- of Glas platen.

Related by Tags

Laat uw reactie achter