array(2) { ["links"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["title"]=> string(4) "Home" ["url"]=> string(35) "https://www.alle-ophangsystemen.be/" } [1]=> array(2) { ["title"]=> string(19) "Alle Ophangsystemen" ["url"]=> string(1) "#" } } ["count"]=> int(1) }

Hoe kan ik mijn ophangsysteem demonteren en weer opnieuw gebruiken?

Op: Opmerking: 0 Gelezen: 505
Hoe kan ik mijn ophangsysteem demonteren en weer opnieuw gebruiken?

Wij hebben elke fabrikant om advies gevraagd en hieronder hun “verhaal”:

Hoe kan ik mijn Artiteq ophangsysteem demonteren en elders opnieuw installeren?
De rail zit behoorlijk stevig op de clips omdat deze goed en veilig moet worden gefixeerd. Het systeem is in principe bedoeld voor eenmalig montage. Na demontage van alle onderdelen is het van belang om alle componenten zorgvuldig te bekijken en beschadigde delen te vervangen. De clips en pluggen moeten na demontage altijd door nieuwe worden vervangen. De beste manier om de rail van de clips af te halen is door met een platte brede schroevendraaier aan de onderzijde de rail uit de clip te wrikken, direct bij de clip. Te beginnen aan een zijde en vervolgens naar links of rechts werken. Om beschadiging op de muur te voorkomen/beperken is het handig om een plaatje (staal of aluminium) onder de schroevendraaier te houden. Afhankelijk van de muur kan het voorkomen dat de plug uit de muur wordt getrokken.

Hoe haal ik de Stas rail weer weg om deze daarna weer opnieuw te gebruiken?
Wanneer je de rail weer van de bevestigingsclips wilt halen, kun je het beste een platte schroevendraaier gebruiken. Houd een doekje om de schroevendraaier om beschadiging van de rail te voorkomen. Plaats de schroevendraaier aan het begin van de rail aan de onderkant tussen de rail en de wand. Beweeg nu voorzichtig de schroevendraaier naar boven zodat het einde van de rail losspringt van de bevestigingsclips. Wanneer je een beginnetje hebt gemaakt, kun je de rail voorzichtig verder met de hand van de wand trekken. Ook kan je - ipv een schroevendraaier - een los stuk rail (dat overbleef bij de installatie) gebruiken om de gemonteerde rail te verwijderen – zie de video. Voor het opnieuw monteren van de rail adviseren wij wel nieuwe muurclips en muurpluggen te gebruiken en deze ook niet op dezelfde positie in de rail te plaatsen.

Hoe kan ik mijn Newly ophangsysteem demonteren en weer opnieuw te monteren?
De rail clips zijn in principe bedoeld voor eenmalig montage. Echter is het wel mogelijk om de rail te demonteren en daarna weer opnieuw te gebruiken. Wij adviseren daarvoor de volgende methode: Begin aan een uiteinde. Pak de rail vast met twee handen waarbij de duimen onder de rail zitten. Druk dan de rail een paar millimeter omhoog richting het plafond. Kantel de rail met de bovenkant naar achteren zodat de onderkant naar voren komt en til dan de rail van de clips. Voor het opnieuw gebruiken van de rail adviseren wij om een nieuw montage onderdelen te gebruiken.

Laat uw reactie achter