array(2) { ["links"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["title"]=> string(4) "Home" ["url"]=> string(35) "https://www.alle-ophangsystemen.be/" } [1]=> array(2) { ["title"]=> string(19) "Alle Ophangsystemen" ["url"]=> string(1) "#" } } ["count"]=> int(1) }

Een schilderij ophangen. Hoe doe ik dat?

Op: Opmerking: 0 Gelezen: 75
Een schilderij ophangen. Hoe doe ik dat?

Een schilderij ophangen. Hoe doe ik dat?

Dit is één van onze meest gestelde vragen en het antwoord is redelijk eenvoudig: met een schilderij ophangsysteem. 

Een schilderij ophangsysteem is een set van rails, haken en accessoires die worden gebruikt om schilderijen, foto's, en andere kunstwerken veilig aan de muur te hangen. Deze systemen worden vaak gebruikt in galerieën, musea, en huizen van kunstliefhebbers vanwege hun veelzijdigheid en esthetiek. Hier zijn de belangrijkste componenten van een schilderij ophangsysteem:

1. Rails: De aluminium rails, die verkrijgbaar zijn in diverse kleuren, worden langs de bovenkant van de muur gemonteerd. Ze zijn meestal slank en discreet, en soms kunnen ze zelfs worden geschilderd om te passen bij de muurkleur.

2. Ophangdraden: Dunne draden of koorden worden aan de rails bevestigd en lopen verticaal langs de muur. Deze draden worden vervolgens aan het kunstwerk bevestigd. Meestal gemaakt van perlon, zodat het niet opvalt.

3. Ophanghaken: Kleine haken of hangers worden aan de ophangdraden bevestigd op verschillende hoogtes, afhankelijk van waar het kunstwerk moet worden geplaatst. Ze zijn altijd gemakkelijk in hoogte verstelbaar.

4. Clips: d.m.v. clips worden de rails gemakkelijk aan de muur bevestigd.

Het voordeel van een schilderij ophangsysteem is dat het flexibiliteit biedt bij het ophangen en verplaatsen van kunstwerken zonder dat er gaten in de muur moeten worden geboord voor elke installatie. Bovendien kunnen schilderijen gemakkelijk worden verplaatst of vervangen zonder de integriteit van de muur te compromitteren.

Bekijk hier ons assortiment ophangrails en kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op!

Laat uw reactie achter